Termékek Menü
0

A cseresznye az új kozmetikai csemege

Szinte mindenki szereti a zamatos és friss cseresznyét, de manapság már nem csak a gyümölcsöskosárban keressük, a bőrünket és az egészségünket is vele tökéletesítjük. Könnyen előfordulhat, hogy valamelyik kozmetikai termék a cseresznye természetes alapanyagaiból készül, mert a szépségipar is felfedezte a cseresznye csodás gyógyító hatását. Lássuk, milyen élettani hatásokkal járul hozzá a cseresznye egészségünkhöz és szépségünkhöz!

A cseresznye egyik legfontosabb biológiai tulajdonsága vértisztító hatása, ami a bőr tisztítását is magában foglalja. Ha sok húst eszünk, szervezetünk megtelik húgykősavval, ami a csuklóban és ujjainkban lerakódva kellemetlen fájdalmat, köszvényt okozhat. Vértisztító hatásával a cseresznye csökkenti a fájdalmat, emellett bőrünk  vértisztításában is fontos szerepet játszik.

A cseresznye a reumatikus betegségek ellensége: eredményesen veszi fel a küzdelmet a végtagok csatlakozásainak kikopásával, a forgó pontokat átjáró fájdalom fenyegetésével. A táplálkozási szokások átalakításával és a cseresznye vértisztító hatásával ezek a fájdalmak is csökkenthetőek, sokszor megszüntethetőek. A szervezetben súlyos problémaként jelenik meg a hormonelégtelenség, mely során a szükségesnél kevesebb hormont termelünk, így felborul testünkben a hormonháztartás egyensúlya. És itt jön képbe a cseresznye ereje! A cseresznyében található természetes hormok segítenek a test hormonegyensúlyának kialakításában, a hormonműködés kiegyensúlyozásában. A cseresznye ráadásul rengeteg káliumot, kálciumot, nátriumot és foszfort tartalmaz, tele van vitaminokkal (az A, B, C-vitaminok aranybányája). A cseresznyében lévő cink a C-vitaminnal kapcsolódva segíti a fehérjékből álló kollagénrostok rugalmas fonadékká kapcsolódását a bőrben.

A cseresznye szárából fözött aranyló színű tea a tüdő és gyomorbajok gyógyításában segít, a cseresznye nedve és magja a szívizomzat erősítésében játszik szerepet. Érdemes minél több cseresznyemagot gyűjteni, összetörni és naponta fogyasztani.

A cseresznye természetes kozmetikumként is egészen kiváló. Ha sok a feszültség az életedben, gyakran idegesít a munkahelyi stressz, (és ez a bőrödön is meglátszik), akkor a cseresznyemaszkot Neked találták ki! Készíts a gyümölcshúsból pépet, majd kend a krémet az arcra és a nyak bőrterületeire. Legalább egy negyedórára hagyd az arcodon a cseresznyemaszkot. Lazíts, élvezd a gyümölcs bőrgyógyító finomságát! A cseresznyés kezelés hetenként ismételve válik igazán hatékonnyá. A cseresznye természetes anyagai nagyszerűen regenerálják, pihentetik a stresszes bőrt. Az egészségtelen táplálkozás súlyfelesleget, zsíros, kiütéses bőrt eredményezhet. A cseresznye fogyasztása az egész testben vértisztítást indít be, amitől bőrünk is tisztább, fénylőbb felszínű lesz. A gyümölcs élénkíti a bőr kötőszöveteinek újraképződését.  Semlegesíti a sejtkárosító szabad gyököket, száműzi a kötőszöveteket károsít enzimeket, melyek a bőr öregedésének felgyorsításáért felelősek.

Ez a gyümölcs azonban nemcsak vértisztítóként, vitaminbányaként és bőrbarát kozmetikumként ígéretes. Tudtátok, hogy a cseresznye a hatékony fogyókúra egyik legfontosabb gyümölcse? A merészebb böjtölők akár egy vagy több hétig csak ezt eszik, hogy formába hozzák magukat. A "cseresznye diéta" hihetetlen fogyási folyamatokat indít be, és a bélrendszert is kitisztítja, megköti a bélben lévő mérgeket, a székrekedés leküzdésében is remek segítség lehet.

Próbáld ki a Fabulon cseresznye kivonatot tartalmazó tusfürdőjét! Revitalizáló hatása új életre kelti, finoman tisztítja és hidratálja  a bőrödet. A cseresznye isteni illatával minden fürdés fantasztikus felfrissülés!

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog